Vattendagarna

Vattendagarna

Vattenrådet arrangerar årligen en vattendag som är öppen för allmänheten. Syftet är att sprida kunskap om Vattenrådet och om de vattendrag och sjöar som finns i vårt verksamhetsområde. 


Kort resumé av Vattendagen den 24 oktober 2019. 


24 oktober anordnades Vattenrådets elfte Vattendag för allmänheten. Den här Vattendagen genomfördes som en bussresa till Nordic camping, Hökensås, Tidaholm. Här fick vi lära oss om Hökensås Sportfiske AB av Mårten Fredriksson, Hökensås Sportfiske AB och om Fiskodling, från rom och utsättning av Per Karlsson, VD Baltaks fiskodling och Källefalls fiskodling. Fredrik Larsson från länsstyrelsen informerade om utsättning av arter i vatten, invasiva arter i vatten och miljökonsekvenser av fiskodlingar.


Efter lunch på Hökensås Sportfiske testade vi fiskelyckan i en hyrsjö, Stora Laxgölen där vi tillsammans drog upp närmare 15 fiskar.


Som tidigare annonserade vi i tre olika dagstidningar. Inbjudan mailades också till Vattenrådets representanter, medlemmar, potentiella medlemmar samt kontaktpersoner. På kommunernas officiella hemsida uppmanades att sprida mailet till möjliga intressenter inom kommunorganisationen. LRF spred inbjudan till sina medlemmar. 

Kontakta oss

Snabblänkar

Collegium park, Odengatan 24C, 521 46 FALKÖPING

Copyright © All Rights Reserved